salamandry - komentarze |
Hej! Misiunia z tej strony ![]() Jakie ja dziś miałam emocje, jakie uczucia! Byłam dziś na uroczystości z okazji upamiętnienia września 1939r. , ale ze sztandarem szkoły nie z harcerstwa... I tam była dh. Lidia Lach, i Zalewski i wiele innych ważnych osób. I było takie piękne przemówienie(niestety nie weim kto je głosił). a potem żołnierze strzelali z karabinów 3 razy i to było strasznie głośne. Za pierwszym razem to myślałam, że mi bębenki rozerwie ![]() I składali kwiaty, zapalali znicze... I było wielu sztandarowców z innych szkół, ale byli też nasi! Dh. Smerfik, Kaja i Wiki byli przy sztandarze(nie wiem jakim, ponieważ nie widziałam dokładnie, szkoda), a Wiśnia była też chyba koło prporca szczepu lub drużyny i jeszcze Kasia była. I był nasz były drużynowy: dh. Błażej ![]() I cieszę się, że tam byłam bo to było takie niesamowite uczucie kiedy słuchałam i śpiewałam po cichutku Rotę i jak grali melodię hymnu Polski, że tylu ludzi zginęło, abyśmy my mogli żyć w spokoju, w niepodległej Polsce... Kończę i mam prośbę do zastępowej: Czy mogłybyśmy kiedys pojechać na Barbarkę w mundurach ze zniczami i tam chwilkę pobyć? Uczucia i emocje spisała Misiunia ![]() |
|
Tak napisali inni: |
19.09.2005 :: 17:05 :: agw69.neoplus.adsl.tpnet.pl alusia z westal hejka ten blog jest superzasty![]() wy macie fajoska stronke zastepu....... |
17.09.2005 :: 18:49 :: aee43.neoplus.adsl.tpnet.pl asia 87 fajny blog :)))))))))) pozdrowienia dla wilkow i salamander:)pa |
17.09.2005 :: 17:46 :: host-81-190-30-150.torun.mm.pl Misiunia:) Przepraszam Cię Gusia, że nie napisałam o twoim i Aty wkładzie w tą zabawną historyjkę![]() Ale zwała była jak się obudziłam, a Ilonki nie ma, na miejscu jej łóżka rosną sobie jagódki, a ona sobie biega na skarpetkach po naszym podobozie ![]() Pozdrawiam wariatkę Ilonkę i wszystkie Salamandry:* |
17.09.2005 :: 17:18 :: host-81-190-28-181.torun.mm.pl Gusia :) a ja chciałam cos do tej poprzedniej notki napisać![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
17.09.2005 :: 08:50 :: host-81-190-16-231.torun.mm.pl Nareszcie jakaś nowa notka ![]() ![]() ![]() |
Talk.pl :: Wróć |